Datamanagement: het startpunt voor een beter bedrijfsresultaat

Data Quality Management (DQM) is structureel datamanagement. Ofwel de complete set van (continue) activiteiten die je uitvoert om problemen, kosten en omzetderving ten gevolge van fouten in de data te minimaliseren.

Meer dan ‘dataschoning’

Datamanagement  is veel meer dan het wegnemen van fouten in de historische data. Data schonen is erg belangrijk, maar pakt datakwaliteit problemen niet aan bij de bron. Bij Cendris DQM pakken we issues wel bij de wortels aan. En uiteraard levert een structurele aanpak ook wat op….

Hogere conversie door 360 graden klantbeeldBetere bedrijfsresultaten met datamanagement oplossingen van Cendris

Organisaties die hun datakwaliteit goed op orde hebben, kennen hun klanten beter. Daarmee kunnen ze hun doelgroep gerichter en sneller van dienst zijn. De klant van nu wil herkend en erkend worden. En verrast worden met een passend aanbod op het juiste moment via het juiste kanaal.

Een 360 graden klantbeeld is hiervoor essentieel. Bedrijven die actief aan de slag gaan met datamanagement en daardoor hun datakwaliteit goed op orde hebben,  realiseren niet alleen hogere conversies bij wervingsacties, maar zien ook veel meer kansen voor up- en cross-sell.

Meer loyale klanten en een hogere Net Promotor Score

Vele onderzoeken hebben het reeds aangetoond: bedrijven met accurate klantdata worden door klanten keer op keer hoger gewaardeerd dan bedrijven die dit minder goed doen. En hogere klantwaardering zorgt voor minder overstappers, meer loyale klanten en een hogere Net Promotor Score. Reden genoeg dus om uw datakwaliteit te allen tijde goed op orde te hebben en te houden en actief aan de slag te gaan met datamanagement.

En datamanagement zorgt ook voor lagere kosten

Medewerkers werken effectiever bij bedrijven die goed performen op het gebied van datakwaliteit. Zij beschikken over betere en completere data. Hierdoor kunnen ze hun taken sneller en met minder fouten uitvoeren. Dit resulteert in minder onnodige klachtencalls, minder dubbel werk. Ook verlaagt men de kans op negatieve publiciteit en boetes (i.vm. aangescherpte wet- en regelgeving en compliance-eisen). Tot slot een belangrijk bijkomend voordeel: facturen worden sneller betaald!

Cendris op twitter